miercuri, 19 noiembrie 2008

Harghita, Covasna si Mures sunt ale românilor! Sã nu uitati asta!


Intentia maghiarilor, din judetele Covasna si Harghita, de a organiza un referendum, în ziua alegerilor parlamentare, este un act care sfideazã Constitutia României. Scopul actiunii îl reprezintã delimitarea unei zone, ar urma apoi depunerea, în Parlament, a unui proiect de lege pentru autonomia teritorialã a Tinutului Secuiesc. S-a încercat acelasi lucru, în 1991 si nu s-a reusit. Nici atunci, nici acum, nu vom fi de acord cu ruperea unei pãrti din România. Aceasta actiune poate sã perturbe procesul de votare si poate da nastere la actiuni de protest.

marți, 18 noiembrie 2008

Candidez, nu plec la Bruxelles


Adversarii politici ai PSD Giurgiu si în mod special ai mei, ar face orice ca sã ma determine sã nu mai candidez. Folosind tehnici de mult apuse, dar învãtate temeinic, bãietii de la "PD minus L" si de la "peneL" au dat zvon în tarã, precum cã eu, liderul social-democratilor giurgiuveni nu ar mai candida. "Pleacã la Bruxelles" strigã haita disperatã. Ma vor plecat, pentru cã le este teamã cã vor pierde alegerile.
Domnilor, nu am timp de pierdut cu voi. Iatã de ce, vã voi spune o singurã datã, deci bãgati la cap (dacã aveti).
ION RÃDOI NU PLEACÃ NICIUNDE. EL VA CANDIDA DIN PARTEA PSD GIURGIU, LA FUNCTIA DE SENATOR, PE COLEGIUL 1!
Pentru cei care nu stiu, trebuie sã spun cã sunt liderul Uniunii Sindicatelor Libere din Metrou (USLM), încã din 1990. Aceastã organizatie este si membru fondator al Federatiei Europene a Transportatorilor înfiintatã în 1996. Sediul FET este la Bruxelles, iar eu, in calitate de membru în Biroul Executiv, merg în capitala Belgiei, atunci când este nevoie, pentru a participa la sedintele Federatiei Europene a Transportatorilor. Nu s-a pus nici un moment problema transferului meu, în interes de serviciu, la Bruxelles. La FET, USLM are deja un membru permanent, încã de la infiintare.
Bãieti (liberali si pedelisti), cosmarul vostru se numeste Ion Rãdoi! Eu voi candida la Senat!

joi, 13 noiembrie 2008

PD-L si PNL impotriva profesorilor!

Senatorii au dezbatut luni Ordonanta Guvernului care a blocat majorarea salariilor profesorilor. Actul normativ trebuia discutat si in Comisia de munca si solidaritate sociala, din care fac parte si eu. Deoarece comisia nu a intrunit cvorumul necesar pentru a analiza acest act, votul in plen s-a amanat, pentru luni. Cineva nu a dorit acest lucru, este evident, de aceea membrii comisiei nu au fost anuntati. La sedinta am fost prezenti doar eu si presenintele comisiei! Procedura nu se oreste aici. Ordonanta trebuie sa ajunga si in dezbaterea camerei deputatilor, care va lua decizia finala. Demaocrat-liberalii apar pe la televiziuni si se bat cu pumnul in piept, ca fac si dreg, iar cand vine vorba de ceva concret, se eschiveaza. Daca liberalii nu au fost la sedinta comisiei de munca este de inteles, pentru ca ei ar face orice ca profesorii sa nu primeasca bani mai multi. Ne-am saturat insa de minciunile celor de la PD-L, care incearca disperati sa fure ideile si initiativele PSD, fara a depune eforturi de punere in practica a acestora. Totul este demagogie pura, politicianism ieftin. Cand au facut ei ceva pentru tara asta?
Dupa votul din parlament, Guvernul a taiat sperantele dascalilor, contestand legea la curtea constitutionala. Dupa alte doua zile, premierul l-a demis pe ministrul educatiei, cel care votase pentru cresterile salariale din invatamant. la o saptamana dupa depunerea contestatiei de catre Guvern, Curtea Constitutionala a dat castig de cauza profesorilor si legea a fost publicata in Monitorul Oficial. DE atunci, a trecut insa mai bine de o luna si profesorii nu au primit nimic. PSD va face tot ce este posibil pentru anularea acestei ordonante.
Ion Radoi

miercuri, 5 noiembrie 2008

Pe scurt

Guvernul liberal a mintit când ne-a spus cã s-a investit în modernizarea unitãtilor de învãtãmânt. În septembrie, 9.000 de scoli nu îndeplineau conditiile de functionare. Unde sunt banii, domnilor?

Discursul din 30 noiembrie - lansarea candidatilor pentru judetul Giurgiu

Vã multumesc pentru participare în numele comitetului de coordonare. Totodatã, permiteti-mi sã vã multumesc pentru interesul pe care-l manifestati cu prilejul acestui important eveniment pentru Organizatia PSD Giurgiu. Azi, lansãm campania la nivel national! Astfel de actiuni au loc în toatã tara. Permiteti-mi sã introduc în scenã actorii acestei reuniuni. Este vorba despre candidatii propusi de Organizatia PSD Giurgiu, pentru cele patru colegii de deputati si cele douã colegii de senatori. Sunt oameni pe care-i cunoasteti.
Asadar, la colegiul 1 pentru municipiul Giurgiu, candidatul nostru la deputati este Mãdãlin Voicu. Probabil, fiecare candidat o sã vã transmitã câte un mesaj, dupã momentul prezentãrilor. Colegiul 2, ceea ce înseamnã localitãtile din împrejurimile orasului, d-ra Anca Opre - lector universitar. Pentru colegiul 3, un om pe care sunt sigur cã îl cunoasteti, dl. Ionel Dinu. La colegiul 4, candidat este actualul vicepresedinte al Consiliului Judetean, Tudorel Tone. Pentru functia de senator pe colegiile 3 si 4, Cristian Marciu.
Oameni buni, ne aflãm în fata unui moment important pentru Organizatia PSD Giurgiu, asa cum spuneam, si pentru cel mai mare partid al acestei tãri. A venit momentul sã ne mobilizãm, sã arãtãm cã se poate, sã ne unim fortele! Este nevoie ca fiecare dintre noi sã punã umãrul, astfel încât, la sfârsitul acestei campanii, pe data de 30 noiembrie, sã fim învingãtori, sã putem avea guvernul nostru, ministrii nostri, prefectul nostrul în judetul Giurgiu. Asta este tinta pe care trebuie sã o avem. Este greu, dar nu imposibil. Trebuie sã demonstrãm cã si la nivelul acestei organizatii, PSD a rãmas o fortã. Trebuie sã ne “batem” pentru a ajunge la linia de sosire, pe pozitia întâi.
Au existat disfunctionalitãti în organizatia noastrã, este si asta un handicap, dar cred cã fiecare în viatã a trecut prin momente bune si rele si a mers mai departe. Acelasi lucru trebuie sã se întâmple si la nivelul Organizatiei PSD Giurgiu.
Sunt sigur cã sunteti angrenati în realitatea vietii politice, mai cu seamã în politica PSD, sigur aveti în interiorul dumneavoastrã crezul social-democrat, pentru cã majoritatea primarilor ati trecut prin momente grele, dar ati mers mai departe, cu PSD. Acelasi lucru sã-l facem cu totii acum si sigur vom fi mai puternici. Numai astfel, pe 1 Decembrie vom reusi sã serbãm Ziua Nationalã a României si victoria în alegeri. Asa sã fie!

sâmbătă, 1 noiembrie 2008

Solutii, nu vorbe

Cutremurul financiar international creazã mari probleme statelor dezvoltate din punct de vedere economic. Previziunile arãtau cã dificultãti majore vor avea firmele mici. Nu spun cã nu-i asa, dar nu pot sã nu constat cã, mari companii sunt în degringoladã. Colosul olandez ING va „absorbi” de la bugetul de stat nu mai putin de 10 miliarde de euro. Tot în tara lalelei, micile bãnci au spus cã nu au nevoie de sprijin. În Marea Britanie, sectorul creditelor imobiliare a luat-o razna. Aici se va implica guvernul. Spaniolii refuzã sã ajute bãncile. În SUA, cei care au dat nastere crizei dau dovadã de o mare nesimtire. Îsi vor acorda prime de peste 70 de miliarde de dolari! Executivul american dã peste 500 de miliarde de dolari pentru a salva ce se mai poate, iar bancherii îsi vãd linistiti de ale lor. Strigãtor la cer, nu alta...Nu pot sã nu constat cã cei mari sunt printre primii invitati la ospete, adicã pe orice piatã din lumea asta. Tot lor li se creazã tot felul de facilitãti pentru cã, deh, te-au onorat cu prezenta si ãsta este un semnal si pentru altii, tot ca ei, sã vinã la stupul cu miere. Când apar crize, de cele mai multe ori generate tot de ei, cer cu tupeu bani de la stat...si îi si primesc. Între timp cei „mici” se zbat între viatã si moarte si nimeni nu îi bagã în seamã. Pentru unii mumã, pentru altii ciumã. Lãsati tupeistii sã sucombe, dati o gurã de oxigen acelora care chiar meritã!Valul a ajuns si pe la noi si asa cum iarna vine anual, dar ne ia pe nepregãtite, tot asa liberalii de la Victoria (a se citi “Înfrângerea”) habar nu au ce sã facã. Haosul creat de guvernarea lor ne poate îngropa. Avem nevoie de solutii, nu de vorbe, domnule Tãriceanu. Avem nevoie urgent, de o strategie pe termen scurt. Avem nevoie de decizii ferme. Avem nevoie de protectie socialã. Dacã noi vã spunem ce sã faceti, de ce mai e nevoie de voi? Doar pentru a vã umple buzunarele? Sunteti penibili, domnilor! Nu vã uitati pe geam? Marile companii de la noi îsi restrâng activitatea. Acum, în prag de iarnã, românii sunt trimisi în somaj, ratele la credite au sãrit în aer, peste noapte. Oamenii strigã de durere, dar pe voi nu vã intereseazã. Ati esuat lamentabil în singurul si cel mai important lucru pe care îl aveati de fãcut - sã munciti pentru români.

Sistemul sanitar românesc ucide anual 60.000 de români

La capitolul mortalitate evitabilã, adicã afectiuni care puteau fi tratate de un sistem functional, jumãtate dintre decesele la bãrbati si peste o treime la femei ar fi fost evitate. Sistemul sanitar romanesc omoarã anual 60.000 de oameni, echivalentul populatiei unui oras de mãrimea Sloboziei, spre exemplu.
Practica demonstreazã cã, atunci când sistemul este performant, un pacient cu leucemie nu trebuie sã moarã, înainte de a ajunge la 45 de ani.
De asemenea, 85% dintre cazurile de cancer de col uterin sunt tratabile...adicã 85% dintre femeile care au murit din aceastã cauzã puteau fi salvate. Boala poate fi depistatã la timp si tratatã! La femei, România detine cea mai mare ratã de deces prin cancer de col uterin. Riscul de deces, cauzat de aceastã boalã, este de 10 ori mai mare la noi, în comparatie cu Franta sau Finlanda si de 3-4 ori fatã de ceea ce se întâmplã în Slovacia sau Cehia.
Tot la noi, riscul ca un nou nãscut sã moarã în primul an de viaþã, este de sase ori mai mare fatã de unul nãscut în Suedia si de trei ori mai ridicat fatã de unul nãscut în Ungaria.
Incidenta hepatitei B este dublã fatã de cea a statelor Uniunii Europene! România are cel mai mare numãr de bolavi de tuberculozã, de pe continent!
Tara noastrã avea cu o treime mai putin personal medical la 1.000 de locuitori, fatã de media europeanã, încã înainte de a intra în UE. Acum, la acest capitol stãm si mai prost, din cauza exodului fortei de muncã. Aceasta este realitatea pe care guvernantii nostri nu vor sã o vadã. Asta se întâmplã în 2008, an în care liberalii refuzã majorarea salariilor profesorilor, dar au mãrit lefurile angajatilor de la ANL, de 4,4 ori si pe cele ale managerilor de spitale. Ãstia din urmã, cred cã au primit bani pentru performantele obtinute, la fel ca în cazul bancherilor americani care au generat criza financiarã internationalã. Aceste subiecte sunt tabu, pentru domnii Bãsescu si Tãriceanu preocupati de certurile lor interminabile si mai nou, de a face promisiuni desarte românului de care nimeni nu mai are grijã. Alte motive care ne îndreptãtesc sã credem cã este timpul ca ceva, în România, sã se schimbe. Asta nu o poate face decât Partidul Social Democrat.